Nasa’nın Astronot Olacak Adaylara Sorduğu Sorular

30.04.2018
695
A+
A-
Nasa’nın Astronot Olacak Adaylara Sorduğu Sorular
Reklam

Nasa'nın Astronot Olacak Adaylara Sorduğu Sorular

Daha önce astronot olmayı istediyseniz ya da gelecekte astronot olmak istiyorsanız bu test tam da size göre.. Amerikan Havacılık ve Uzay İdaresi(NASA)’nin astronot adaylarına mülakat esnasında sorduğu sorular yayımlandı. 16 sorudan oluşan bu mini testle; adayların fizik bilimi bilgisi ve NASA hakkındaki genel kültürleri sorgulanırken, akıl yürütme teknikleri ve psikolojik yönelimleri ile ilgili bilgi ediniliyor.

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

Daha önce astronot olmak istediyseniz ya da gelecekte astronot olmak istiyorsanız bu test tam da size göre.. Amerikan Havacılık ve Uzay İdaresi(NASA)’nin astronot adaylarına mülakat esnasında sorduğu sorular yayımlandı. 16 sorudan oluşan bu mini testle; adayların fizik bilimi bilgisi ve NASA hakkındaki genel kültürleri sorgulanırken, akıl yürütme teknikleri ve psikolojik yönelimleri ile ilgili bilgi ediniliyor.

İşte o sorular...

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

BÖLÜM 1: FİZİK

1. Eğer bir nesne hareket halindeyse, ne tür bir enerjiye sahiptir?

A. Metabolik enerji

B. Potansiyel enerji

C. Kinetik enerji

D. Manyetik enerji

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

2. Einstein’ın ünlü denkleminde "c" sembolü hangisine denk gelmektedir?

A. Yük

B. Karbon

C. Işık hızı

D. Yoğunluk

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

3. “Enerji” ile ilglili açıklamalardan hangisi doğru değildir?

A. Yok edilebilir

B. Transfer edilebilir

C. Depolonabilir

D. Dağıtılabilir

 

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

4. “Nebula” nedir?

A. Genç bir Güneş sistemi

B. Yıldız kümesi

C. Toz ve gaz bulutu

D. Bir tür kara delik

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

BÖLÜM 2: MANTIK
5. Gezegen: Mars – Kumaş:?

A. Esnek

B. Kot

C. Pantolon

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

6. Çocuklar “kreş” olarak tanımlanırsa, “ergenler”i hangisi karşılar?

A. Gençlik

B. Lise

C. Genç yetişkin

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

7. Tehdit: Gürleme - ? : Gökkuşağı

A. Hava durumu

B. Uğursuz

C. Rengarenk

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

8. “İlaç” ve “Hastalık” arasındaki ilişki hangisinde vardır?

A. Hukuk-Anarşi

B. Açlık-Susama

C. Sevgi-Hazine

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

BÖLÜM 3: PSİKOLOJİK ALGI
9. Uzay istasyonunda yangın çıktığı zaman yapacağınız ilk şey nedir?

A. Oksijen maskesi takmak

B. Kontrol merkezini aramak

C. Yangını söndürmeye çalışmak

D. Yangın alarmı çalıştırmak ve bulunduğum yerden ayrılmak

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

10. Bir asansörde tanımadığınız 10 kişi ile birlikte mahsur kaldığınızı ve bu insanların giderek daha fazla panik olmaya başladığını düşünün. Böyle bir durumda ne yaparsınız?

A. Herkesi asansörden çıkarmak için mantıklı bir yolun olup olmadığını araştırırım

B. Gözlerimi kapatırım ve sakin olmaya çalışırım. Yardımın geleceğine inancım tam olur

C. En fazla stres yaratan insanları sakinlştirmeye çalışım

D. Oldukça yüksek bir sesle çığlık atarım

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

11. Ay’a yapılan bir yolculuk esnasında, siz ve ekibinizin ana gemiden 320 km uzaklıkta kaza yaptığını ve buraya yürüyerek gitmek zorunda olduğunuzu farz edin. Böyle bir durumda, oksijen tankınız haricinde, yanınıza almanız gereken en önemli şey nedir?

A. Kibrit kutusu

B. Sinyal fişekleri

C. 20 litre su

D. İlk yardım çantası

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

12. Mars’ta uzaylı hayatı olduğunu keşfettiniz ve gemiye buradaki yaşama dair bir örnek getirdiniz. Bundan sonra izlemeniz gereken yol nasıl olmalıdır?

A. Laboratuvarda test edilebilmesi için Dünya'ya gönderirim.

B. Mürettebatla temas etmemesi için örneği izole ederim.

C. Vakit kaybetmeden testlere başlarım

D. Kontrol merkezini ararım

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

BÖLÜM 4: NASA HAKKINDA GENEL BİLGİLER
13. NASA’nın hangi uzay mekiği uçuşuna 73 saniye kala patlamış ve olay sonucunda içinde bulunan tüm astronotlar ölmüştür?

A. Explorer

B. Challenger

C. Galileo

D. Saturn V

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

14. Ay'a giderek başarıya ulaşan ilk Apollo görevi hangisiydi?

A. Apollo 10

B. Apollo 11

C. Apollo 12

D. Apollo 13

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

15. NASA'nın sloganı nedir?

A. Yarının geleceği için

B. Sonsuzluğa ve ötesine

C. Hepimizin yararı için

D. İleriye ve yukarıya

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim

16. Uluslararası Uzay İstasyonu'nda aynı anda kaç astronot yaşayabilir?

A. 6

B. 10

C. 15

D. 20

NASA, Astronot, Astronot olmak istiyorum, Nasıl astronot olunur, Astronomi, Gezegen, Mars, Test, Uzaylı, Bilim
CEVAP ANAHTARI
1. C
2. C
3. A
4. C
5. B
6. B
7. C
8. A
9. D
10. C
11. C
12. B ve A
13. B
14. B
15. C
16. A

Reklam
ZİYARETÇİ YORUMLARI - 5 YORUM
  1. Caner dedi ki:

    Uzun zamandır aradığım bir konuydu. Bu konuyu paylaştığınız için teşekkür ederiz.

  2. Burcu dedi ki:

    Harika bir yazı olmuş. Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.

  3. Hayrettin dedi ki:

    Sürekli sizi takip ediyorum. Yazılarınız çok başarılı.

  4. Derya dedi ki:

    Elinize sağlık güzel yazı olmuş.

  5. Salih dedi ki:

    Güzel Yazı olmuş

Koç
21 Mart - 20 Nisan
Boğa
21 Nisan - 20 Mayıs
İkizler
21 Mayıs - 21 Haziran
Yengeç
22 Haziran - 22 Temmuz
Aslan
23 Temmuz - 23 Ağustos
Başak
24 Ağustos - 23 Eylül
Terazi
24 Eylül - 23 Ekim
Akrep
24 Ekim - 22 Kasım
Yay
23 Kasım - 21 Aralık
Oğlak
22 Aralık - 20 Ocak
Kova
21 Ocak - 19 Şubat
Balık
20 Şubat - 20 Mart
Koç
Boğa
İkizler
Yengeç
Aslan
Başak
Terazi
Akrep
Yay
Oğlak
Kova
Balık